Deze website

Wat is Swimrun?

Swimrun is een unieke sport in teamverband (team = 2 personen) dat open water zwemmen combineert met trail-lopen en dit veelvuldig afwisselt gedurende een wedstrijd. 

Tijdens de wedstrijd dient een team ten allen tijde bij elkaar te blijven en alle hulpmiddelen (paddels, wetsuits, vinnen, koorden, vlotters, etc. ) zijn toegelaten. Belangrijkste regel is dat je aankomt met al het materiaal waarmee je gestart bent.

Het aantrekkelijke aan de sport is het natuuraspect, de afwisseling van sporten, de kameraadschap met je teamgenoot en zelfs met de andere teams.

Swimrun training 27 april 22

 

Historiek 

De oorsprong van de sport ligt in Utö (Zweden) en zoals bij enkele andere sporten (triatlon bijvoorbeeld) is het allemaal begonnen met een weddenschap in 2002. 

Het startpunt was in Utö, het eindpunt  was in Sandhamn, het parcours ging over 24 eilandjes en was 75km lang, waarvan in totaal 10km openwater zwemmen en 65km trail lopen. Deze wedstrijd wordt nog altijd georganiseerd is nu genaamd "The Swimrun World Championship".

Nu 15 jaar later staan er 220 ploegen aan de start van deze wedstrijd en is een wereldwijd groeiende familie geworden. Deze sport wordt elk jaar populairder en het aanbod van wedstrijden in verschillende afstanden neemt jaarlijks toe.

Promo film Amphiman

https://goo.gl/ev9LxA

 

Het zwemmen wordt begeleid aan de hand van trainingsschema’s (variabel aan de hand van het niveau). Er worden tevens gezamenlijke zwemsessies georganiseerd waar op de zwemtechniek kan gewerkt worden, dit zal zowel in open water als in het zwembad. 

Er zal ook een mogelijkheid zijn tot privé zwemles door erkende lesgevers. 

Het lopen wordt begeleid aan de hand van trainingsschema’s en met begeleiding op de gezamenlijke sessies. Aangezien SwimRun zich in de natuur afspeelt zullen de gezamenlijke trainingssessies voornamelijk doorgaan op enkele prachtige natuur-locaties, zoals De Schorre of de Kalmthoutse heide. 

De trainingsschema ’s kunnen worden aangepast naargelang het niveau van de sporter en staat dus open voor alle sporters van beginners tot ervaren sporters.

In de aansluitingsprijs zit er een open water vergunning voor de Put van Ekeren en een recreantenaansluiting bij een officieel erkende sportfederatie (VTDL). Op deze manier bent u verzekerd voor alle individuele en gemeenschappelijke trainingen. Tevens kan je via de club verschillende producten met een extra korting aankopen.

Contact?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.