Deze website

Links

Covid 19 !!

 We moedigen iedereen wel aan om te blijven sporten

 

De Covid-19-epidemie en de beslissing om de wedstrijden uit te stellen maken ook Vlaamse sporters en sportorganisaties ongerust.Hoewel de ziekte ook bij ons nog uitbreid is de situatie in Vlaanderen niet te vergelijken met die in China of Noord-Italië.

 

Voorlopig is er geen reden om niet te sporten  Gezonde sporters kunnen gewoon blijven sporten. 

SKA en GSV benadrukken dat sporten altijd af te raden is voor mensen die ziek zijn. Ook als symptomen worden onderdrukt met medicijnen als koorts- of hoestremmers, neusdruppels of pijnstillers, kun je beter niet sporten. Dat geldt zowel voor competitiesporters als voor recreanten en zowel voor kinderen als voor volwassenen. Voorts moeten sporters er nog meer dan anders op toezien dat ze alleen uit hun eigen drinkbus drinken.

Extra aandacht is nodig in geval van koorts! Heb je koorts, dan mag je níet sporten en dan moet je ook na het verdwijnen van die koorts het sporten nog eens even lang achterwege laten als het aantal dagen dat je koorts hebt gehad. Dr. Tom Teulingkx, voorzitter van SKA: “Iemand die bijvoorbeeld drie dagen koorts had en daarna niet meer, mag dus niet meteen weer aan de slag maar moet nog eens drie dagen extra rust houden, om ten vroegste op de zevende dag na het begin van de koorts de draad opnieuw op te nemen. Negeer je die maatregel, dan verhoog je onder meer het risico op hartproblemen.”

Sporters die in het buitenland willen sporten, moeten minstens de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen maar krijgen van SKA en GSV de raad om geen intensieve sportactiviteiten te ondernemen in risicogebieden, zoals Noord-Italië. Sporten is in het algemeen goed voor de afweer, maar intensief sporten kan de immuniteit tijdens en kort na het sporten onder druk zetten, wat sporters op die momenten vatbaarder kan maken voor infecties dan niet-sporters.

Bekijk hier de  volledige aanbevelingsbrochure  van de sportartsen om het risico op besmetting te voorkomen.

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail